tiistai 2. lokakuuta 2012

Jura saapui taloon

Jura Ena 9 Micro One Touch
Vähän pidemmän aikaa on vierähtänyt kahvijutuistani. Tähän on kai hyvä syy? No ei kyllä ole. Ihan laiskuuttani olen ollut kirjoittamatta mitään. Nyt on kuitenkin kirjoitettavaa koska elämässäni on tapahtunut suuria asioita. Minä olen onnellinen uuden kahvikoneen omistaja! Jura Ena 9 Micro One Touch on täysautomaattinen kahvikone, jonne voi laittaa halutessaan joko papuja tai valmista kahvijauhetta. Kone hoitaa valmistuksen nappien painalluksella ja kertoo kaiken tarvitsemansa selkeän näytön kautta. Aamukoomaisen ihmisen paras ystävä. Olen harkinnut kahvikoneen hankintaa yli vuoden jo. Oikeastaan olen harkinnut siitä lähtien kahvikonetta kun ensimmäistä kertaa maistoin espressoa pari vuotta sitten.

Kahvivalinnat, säätörengas ja näyttö
Jura Ena 9 Micro OT on HYVIN pieni
Jurassa on erittäin yksinkertainen valikko, jota hallitsee pyöriteltävä säätörengas. Renkaan kautta voi esimerkiksi säätää veden määriä, kahvin vahvuuksia ja taukoja mitä laite pitää valmistuksen aikana. Näytölle ilmestyy selkeästi mitä Jura tekee tai haluaa sinun tekevän. Suomea kone ei puhu mutta Englannilla pärjää koska Italiaa, Saksaa tai Ranskaa en ymmärrä. Suomenkielinen ohjekirja kyllä kertoo selkeästi koneen toiminnoista ja selittää erilaisia vinkkejä käyttöön. Koolla tätä tuotetta ei ole kyllä pilattu. Se on todellakin mikrokokoinen. Ainoastaan 21cm leveä, 45cm syvä ja 32cm korkea. Pöydältä tämä vie siis suurin piirtein yhtä paljon tilaa kuin perinteinen Moccamaster.

Kuten edellä jo mainitsinkin Jura Ena 9 on täysin automaattinen kahvikone. Tämä tarkoittaa sitä, että se valmistaa kahvit alusta loppuun yhdellä napin painalluksella: Capuccino, Latte macchiato, Espresso ja perinteinen kahvi syntyvät hetkessä. Käyttäjän on huolehdittava vain koneen ajoittaisesta puhdistamisesta, papujen lisäämisestä ja vesisäiliön täyttämisestä. Laite kertoo tarpeistansa näytön kautta. Maitoa kone voi imeä suoraan maitopurkkiin laitettavasta letkusta tai sitten erikseen hankittavista maidon kylmäsäilytyslaitteista. Minä suosin perinteisempää purkkiratkaisua. Konetta voi hienosäätää haluamaansa suuntaan.

Tummalla kahvilla Jura-aikaan
Juran hankkimisen ansiosta voin nyt paremmin hankkia juuri sopivia papusekoituksia ja vertailla erilaisia kahveja toisiinsa. Tällä hetkellä minulla on papuina Kaffa Roasteryn - India Monsoon Malabar -kahvi. Tämä on hyvin pehmeää (Arabica) ja täyteläisen tummaa. Oikein miellyttävä aamukahviksi. Tällä on hyvä aloittaa Jura-aika.


1 kommentti:

  1. Onko tästä jo kerrottavia käyttökokemuksia? Entä millainen on ostohinta?

    VastaaPoista