torstai 27. syyskuuta 2012

Brooklyn Cafe

Sainpas vihdoin aikaiseksi. Monta kertaa kun olen kävellyt ohi olen ajatellut että tuolla poikkean, mutta aina on paikka ollut joko täynnä tai jo kiinni kun olen kulmille sattunut. Kyseessä siis Viiskulman nurkille Fredalle viime vuoden lopulla putkahtanut Brooklyn Cafe.

Jenkeistä ei oman kokemukseni mukaan aina saa kovin hyvää kahvia, mutta kivoja kuppiloita siellä silti on. Brooklynin puolellakin ehdittiin viime vuonna testata muutama, ja ne olivat persoonallisia ja viihtyisiä. Juuri sellaisia, missä haluaa istua tunnin tai pari lukemassa lehteä kaikessa rauhassa. Kahvikin oli niissä paljon parempaa kuin se perus jenkkiläinen suodatinkahvi, jota siis pitää juoda ainakin litra, että saa tarpeeksi kofeiinia. 

Nyt-liitteestä muistan muinoin lukeneeni, että tämän kahvilan ovat perustaneet alunperin rakkauden perässä Suomeen tulleet sisarukset Brooklynistä. No kuulkaa, hyvä että tulivat ja perustivat, paikka oli juuri niin sympaattinen kuin etukäteen ja ohi kävellessäni ajattelin. Jonkun bagel -perversion olen itselleni niillä muutamilla visiiteilläni ison jorpakon tuolle puolen kehittänyt, ja täältä niitä saa. Nom, nom, itse tehtyjä, siis hyviä. Tai ainakin testattu everything bagel oli. Paras jonka olen tässä kaupungissa saanut. Naapuripöydän brownie tuoksui nokkaan myös äärimmäisen viettelevältä, joten on ehkä pakko palata testaamaan sekin.

Ja niin se kahvi. Näyttäisivät käyttävän Kaffecentralenin papuja, eli laatuun on satsattu. Melko vahvaa kyllä, mutta ei siis yhtään pöllömpää. Ja kaverin tilaama teekään ei ollut mitään pussiteetä, vaan tarjoiltiin pöytään omassa pienessä teekannussa. Jos Brooklyn Cafe siis ei sijaitsisi hiukan syrjässä normaaleista kaupunkivaelluksistani, se saattaisi hyvinkin olla vakkarikuppilani. Vaikka paikka on kyllä tajuttoman pieni, eli yleensä tupaten täynnä. Toisaalta tietysti hyvä niin,  koska Brooklyn Cafe on ehdottoman tervetullut lisä Helsingin kahvilatarjontaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti