maanantai 2. heinäkuuta 2012

Pelikahvila Mustamyrsky

Kävin taannoin tutustumassa Blackstorm Gaming Cafe -konseptin tuotteisiin. Kyseessä on pelikahvila, joka sijaitsee Verkkokauppa.com Jätkäsaaren yhteydessä. Valtavan rakennustyömaan keskellä on Verkkokauppa.com Oy:n päämyymälä aivan Länsiterminaalin vieressä. Kahvila avattiin tänne lokakuussa 2011, samaan aikaan kun Verkkokauppa.com muutti tiloihin. Paikkaan on suhteellisen hankala tulla julkisilla koska ainoa järkevä vaihtoehto tällä hetkellä on kulkea busseilla 15 tai 15A, jotka lähtevät joko Ruoholahden metroaseman edestä tai Vltavan edestä Elielinaukiolta. Elokuussa elielinaukion bussilinja lakkautetaan ja se korvaantuu rautatieaseman edestä kulkevalla raitiovaunulla 9. Tulkaa autolla tai pyörällä jos, ette pidä julkisesta liikenteestä. Pyörät voi jättää rakennuksen länsipuolelle pääovista katsottuna. Autolle on parkkihalli, jonne ajetaan kurvaamalla tiukasti oikealle juuri ennen rakennuksen alkua (pohjoispäädyn punatiilinen seinä) ajaessa kohti länsiterminaalin lähtöselvitystä. Busseissa on yleensä rattoisia ja mukavia laivamatkustajia. Suosittelen lämpimästi bussimatkailua. Apostolinkyyti taittuu lempseästi Ruoholahden metroasemalta pikamarssia kilometrin verran poukkoillen rakennustyömaan läpi ja väistellen kivirekkoja sekä muuta mukavaa roipetta. Mainitsinko jo, että Jätkäsaari on valtava rakennustyömaa?

Pysytäänpä kuitenkin asiassa. Pelikahvila-konsepti on oivallista sijoittaa Verkkokauppa.com toimitilojen yhteyteen, joka tietenkin automaattisesti tuo halutunlaista asiakaskuntaa. Tämä on kuitenkin illuusiota koska paikalla ei näyttänyt olevan yhtään nörttiä tai vastaavanlaista määritelmään osuvaa elämänmuotoa. Sen sijaan paikka oli täynnä duunareita (muistatteko keskeisen sijainnin työmaalla?) ja lapsiperheita lastenrattaineen. Tämä saattanee selittyä ajankohdalla - aamupäivä. Kaikki todelliset pelikahvilan asiakkaat olivat tietenkin nukkumassa.

Mitä tulee sitten tuotteisiin. Valikoima on laaja, ehkäpä jopa poikkeuksellisen laaja. Löytyy täytettyä kroisanttia, lihapiirakkaa, nakkeja(?), lounaskeittoa, kakkua, leivonnaista jos jonkinmoista ja salaatteja kolmella valitsemallaan täytteellä. Erikoiskahveja on valtava liuta valikoimassa, perus energiapöhöjuomat ja limut löytyvät toki myöskin. Jäätelöä on ammeellisen verran mistä valita ja ihme soodat ja vitamiinivedet löytyvät nekin valikoimasta. Käytännössä kahvila muistuttaa pientä elintarvike kioskia valikoimaltaan. Näillä kahvilan antimilla ruokkisi kaikki Jätkäsaaren tämänhetkiset asukkaat. Huhhuh!

Miljöönä paikka on ahtaan tuntuinen ja kahvilaan päin suunnatut kylmälaitteet pitävät huolta, että ei kahvilan puolella mitään tehokkaan musiikin seasta kuulisikaan. Täällä en haluaisi viettää kauhean kauan aikaani nautiskellen kahvia. Ikkunoiden etuosat on vuorattu niillä tietokoneilla sitten eli ei niitä maisemia olisi voinutkaan katsoa ja ei sieltä kyllä mitään muuta kuin Länsiterminaali olisi näkynytkään. Pelikahvila on selkeästi pelaajia varten, jollainen minä en koe olevani. Pelikoneet ovat varmaankin tehokkaita mutta miksi nimessä olikaan kahvila -sana? Ainiin... se kahvi.

Söin paikan päällä lounaaksi hernekeittoa ja pannukakkua (7.90e). Se oli yllättävän hyvää ollakseen mitä ilmeisimmin jostain koulusta toimitettua valmista keittoa. Päätin kuitenkin jälkiruuaksi pannukakun seuraksi ottaa perinteisen benchmarkin kahvilan tuotteista eli tupla espresson. Blackstorm Gaming Cafe käyttää Segafredon kahvipapuja espressossaan, josta minulla ei ollut aikaisempaa kokemusta. Menin ihan normaalisti tilaamaan tupla espressoani tiskiltä ja kysyin samalla, että mitä paahtoa he käyttävät kahvissaan. Vastaukseksi sain, että käytämme kahvipapuja(?) Olin hiukan hämmentynyt ja arvelin, että kyseessä oli erehdys tai sitten asiakaspalvelija ei kuullut. Tarkistin vielä johdatellen, että käyttävätkö he tummapaahtoa mahdollisesti. Asiakaspalvelija ilmoitti, että heillä ei enää ole käytössä tummapaahtoa koska siitä ei kuulemma pidetty ja he tästä syystä vaihtoivat siitä pois ja ei hän ilmoittanut minulle mitä ottivat tilalle. Olin lievästi järkyttynyt koska en ole ikinä kuullut, että näinkin päin voi tapahtua. Maksoin kahvini, joka maksoi KOLME EUROA(!) ja siirryin syrjään muiden asiakkaiden tieltä syömään hernekeittoon kuulunutta pannukakkua kermavaahdolla. Pannukakun syötyäni ihmettelin, että missäköhän se kahvi viipyy. Kävi ilmi, että kyseinen edellämainitsemani "barista" oli unohtanut tehdä kyseisen kahvin ja hän pahoitteli asiaa kovasti.

Kahvi oli juuri sitä mitä pelkäsinkin - ei ainakaan tummapaahtoista. Suhteellisen kitkeränoloista paahtoa sanoisin. Vähän jäi kyllä harmittamaan kolme euroani koska ei tämä nyt ihan ollut hintansa väärtiä. Olen juonut parempaa kahvia euron halvemmalla. Onneksi oli tummaa suklaata vähän sympatiaksi kahvin seurana. Vähän konseptikahvila-fiilis jäi kyllä tästä. Kokonaisuudessaan mustamyrsky pelikahvilan tuotteet ovat varmasti hyviä mutta ympäristö ei ole yhtään houkutteleva pidempään istuskeluun ja ei tämä varmaan ole ideakaan. Ei siellä nimittäin ole tilaakaan semmoiseen. Eikä siellä kyllä mitään kuulisikaan jos haluaisi vaikka jutella tai lukea rauhassa. Ei ole minua varten tämmöiset kahvilat.

Ensi kerralla otan kyllä leppoisamman ympäristön kahvitteluun.

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti