perjantai 6. heinäkuuta 2012

Nom nom.

Helsingistä on nyt kuulkaapas löytynyt ihan erinomainen kuppila piilotettuna Vallilan perukoille rumien vanhojen toimistorakennusten keskelle: Coffee Bean. Enpä ohikulkiessa olisi arvannut, mitä herkkuja löytyy täältä kivijalan uumenista. Istumapaikkoja on ehkä noin viidelletoista, mutta salaattilistalta ei valikoimaa puutu: laskinko listasta 19 eri vaihtoehtoa, jos en väärin muista. Päälle vaihtuva lounas, leivät ja pullat. Eikä ne salaatit (tai patongit) siis todellakaan ole mitään kasa-nahistunutta-jäävuorisalaattia-ja-kaksi-oliivia -annoksia. Tuoretta ja ruokaisaa, kyllä näillä annoksilla saa rahalle vastinetta. Melkein kehtaan kaupungin parhaiksi väittää hinta-laatusuhteella mitattuna.

Ja niin ne kahvit. Näemmä olivat ihan mielikseni valinneet juuri nyt tarjolle Johan & Nyströmin Brasilien Yellow Bourbonin, Cremasta itsekin muistaakseni joskus mukaan tilaillut ja tykännyt. Näkyivät myös jauhavan kahvin itse vasta paikan päällä, hyvähyvä, tuoretta tavaraa siis, oikein. En pahaa sanaa sanoisi tästä kahvista, en, jollei nyt sitten taas kerran se hinta, se hinta...Kai on siihen tyydyttävä, että sitä joutuu pulittamaan 3-4 €, jos lattea sattuu latkimaan, aina vaan ja joka paikassa. Mieluummin sen nyt kyllä sitten tästä pulitan kuin jostakin palaneesta keitoksesta. Lounaan yhteydessä tavallinen kahvi kuuluu settiin, mutta siitä nyt en osaa sen kummempaa sanoa, aikalailla perus suodatintavaraa pannusta. Parempaa kuin automaattikahvi tai huoltiksen seisonut sukkamehu, mutta ei merkittäviä makuelämyksiä tarjolla sillä saralla.

Kokolailla helmi kuitenkin koko paikka, tosin sen ovat muutkin alueella liikkuvat nälkäiset lounaanmetsästäjät havainneet. Tietysti. Kesälomakaudellakin jonoa pukkaa puolen päivän nurkilla jatkuvasti ulos asti. Joten jos moittia pitää jotakin, niin putiikin kokoa. Laajentakaa, mars!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti