sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Pieniä yllätyksiä

Viikko sitten käytiin syömässä Sokoksen kymppikerroksen ravintola Loisteessa. Myönnän olevani jossain määrin ennakkoluuloinen koko S-ryhmää kohtaan, mutta hei, täällä ainakin ruoka oli hyvää, ja mikä ehkä yllättävintä, espresso oli omaan makuuni oikein kelpoa! Seuraavan päivänä käytiin myös leffan jälkeen Leonardossa, ja siellä puolestaan mies kehui espressoaan. Itse siis valitsin näistä kahdesta Loisteen voittajaksi, mutta tämähän on ihan omasta mausta kiinni.

Tänä viikonloppuna käytiin tsekkaamassa, että Kiseleffin talon Ciao Caffè on edelleen paikallaan ja aina vaan löytyy tilaakin myös ruuhkaisina lauantaipäivinä. Kyllä tämä paikka on usemman testauksen perusteella nousemassa omalla listallani yhdeksi vakiokahviloista. Aiempien kokeilujen perusteella tämän ketjun putiikeissa taso jonkun verran vaihtelee, mutta toivon, että ainakin Kiseleffin talossa pysyvät jatkossakin ciabattat tuoreina ja kahvi maukkaana.

Kotona on nyt sitten korkattu Stockalta kanta-asiakashintaan napattu Compagnia Dell'Arabican Colombia. Ja aivan erinomaistahan se on, enkä toki varsinaisesti muuta epäillytkään. Mutta se hinta...Niin, vilkaiskaa huviksenne, mutta jos ei oltaisi Suomessa, niin puolen kilon säkin tismalleen samoja papuja saisi alle kympillä! Kyllä se vähän korpeaa, että samalle nyssykälle kertyy täällä hintaa yli tuplasti. Tietysti kokeilin, paljonko tulisi hintaa, jos tilaisi tuolta nettikaupasta Suomeen. No, toimituskulja tulee puolelle kilolle yli 20 €, joten ei valitettavasti maksa vaivaa. Täytyy ehkä silti tutkia, löytyykö sellaista nettiputiikkia, jonka toimituskulut olisivat sitä luokkaa että kannattaisi harkita kahvihankintojen ulkoistamista vastalauseena kotimaiselle rahastukselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti